zaterdag 17 juni 2017

Ettelbrück - Luxemburg 37 km

Na een leuke trip en een tof weerzien met Martine, Hedwig en Bertje namen we bij aankomst eerst een blik in ons hotel en de kamers. Het was dik in orde. Onze fietsen vonden ook een veilig onderkomen in de privé-garage van de hoteleigenaar.
Een lekker avondmaal, zij het niet het verwachte, trokken we moe maar voldaan naar onze bedstee.
Uitgerust zaten we dan samen aan het ontbijt, gezellig!
Een picknick voor onderweg werd ook vlijtig klaar gemaakt.
Al het overbodige gerief werd in de camionette van Bruno gedropt. De fietstocht richting Luxemburg kon starten. Het weer was ok zij het ietwat frisjes. Bertje vond het prima.
Het grootste deel van de trip verliep over een aangelegd fietspad. Prima om de drukke banen te vermijden. Ook moesten we ons wel eens tussen machine en graskant wringen om onze weg te kunnen vervolgen.

Eens stad Luxemburg in het vizier begon de miserie van het veilig en rustig fietsen. De weg naar het station vinden op een fijne manier was niet simpel. Met een beetje uitleg van een inwoner en bernard kwamen we er wel.
 Natuurlijk konden een paar stevige klims op het einde niet ontbreken. En er werd gestampt en geblazen hoor.
Gelukkig vonden we Bruno aan het station direct. Fietsen inladen, de nodige spullen ingepakt voor onze treinreizigers en iedereen kon gerust het laatste stuk aanvatten.
Als afsluiter maakten we nog een afspraak in het fritkot en werd er nog even nagepraat.
Voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten