maandag 7 maart 2016

Herfelingen, hier zijn we!

 6 maart: wandeling in Herfelingen! Het weer zit niet mee. In de voormiddag buien, zon, wind. En wij maar duimen...
Ja we trekken onze regenplunje aan, goeie schoenen die tegen de modder kunnen en op weg. Net voor het startuur krijgenwe nog een fikse bui van regendruppels en hagel. Brrr
De moedige zijn present en in het portaal van de kerk even poseren voor de foto.
 Goed ingeduffeld en echt gemotiveerd stappen we door de velden, modder, plassen en straten. Onderweg komen we het lemen huisje in Kester tegen. Hier moeten we vereeuwigd worden. Ook even stilstaan om een babbeltje te doen is een must.
 En waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men steeds...koetjes tegen. Misschien denken zij wel: wat doen die daar buiten in dat natte weer!

 En ook de kapelletjes mogen niet ontbreken. Een rustpauze kan hier gerust, er staan bankjes binnen!

 Met de gids op kop kunnen we niet missen. Martine loodst ons veilig en wel én via de juiste weg zonder omwegen naar ons doel. Zo kennen we haar.
Oei, mannen! Kunnen jullie de dames niet volgen? Stappen we een beetje te vlug? Ja hier zijn wel geen cafeetjes he. Nog even wachten.

Eind goed al goed en zonder regenbui hebben we de 9 km uitgewandeld. Nu is het tijd om een glaasje te drinken, een koffie mag het ook zijn, kwestie van op te warmen. Oeps dames ze verkopen hier ook patekes. Niet zo goed voor de lijn. Geen probleem zeker? Volgende week stappen we dan een kilometerke meer.

We kunnen ook het thuisfront verwennen en een gebakje mee nemen. Maar dan mag het niet op de straat vallen he Veerle. Smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten