zaterdag 9 juli 2016

Lezay - Thors 78km

Na onze nachtrust met ambiance zijn we maar opgestaan om 6u.
Het dagelijks ritueel werd gestart. Gelukkig was deze keer de bakker present. Door een andere druk van onze beide boekjes ontstond er een beetje geharrewar. Met de nodige ups en downs geraken we in Melle via fietspaden en rustige straten. Een leuke ontspanning. we waanden ons alleen op de wereld. We rijden door slapende dorpjes en af en toe zien we een authentiek huisje staan. Ze allemaal fotograferen  is uiteraard onmogelijk. Dan moeten we een maand langer onder de baan zijn. Onderweg zijn de boeren flink aan het werken op de velden. Zo grote machines waarmee ze op het veld gaan. Om schrik van te krijgen.
Het wordt een rustige fietsdag ook door de hitte.
Melle mag wel een mooi stadje genoemd worden. De naam is afgeleid van het Romeinse woord voor metaal. Ten tijde van Karel de Grote is Melle uitgegroeid tot een " Europees monetair Centrum" Er werden munten geslagen met het (Carolus)waarmerk van de keizer, een voorloper van de euro.
De trip gaat verder richting Aulnay dat op de grens ligt van het departement Poitou.
Vanaf nu moeten we volledig vertrouwen op Bernard en de grote kaart. Onze boekjes helpen niet meer. Ook de St Jacobsroute verlaten we. Thors vinden we vlot.
Niettegenstaande we info gevraagd hebben in Aulnay naar campings, is deze gesloten. Geen nood twee vrouwen zijn goud waard en we zetten ons op de camping. Wat een luxe: er is water en toilet voor ons alleen. Warm water missen we dan voor één keer, het is wassen aan de kraan. Ook genieten we van de ambiance die er is aan het cafetariaken even verderop. een orkestje brengt leven in de brouwerij en bij een goed glaasje en een dansje kan dit wel smaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten