zondag 14 augustus 2016

Een poosje later

Het is wat stil geweest op onze blog. 't Ja de vakantie duurt nog even he!. En iedereen weet wel best als je een poosje weg bent, stapelt er zich toch wat werk op. Even opfrissen, post doornemen, vervelende betalingen doen, het meegenomen gerief wassen. En niet vergeten familie en vrienden dag zeggen en verhalen vertellen.
Op de blog kwam niet veel nieuws maar dat betekent niet dat we niet actief waren op Rol-mopsen-niveau. Bertje en Veerle hebben hun beste beentje gezet in Art Valley, plannen werden gesmeed,...kortom een heleboel vooruitzichten.

Eens Martine uitgerust thuis, mocht zij dan ook in 3de vitesse schieten en de Denderroute uitstippelen. Haar kennende lukte dat prima.
 De start was het gemeenteplein van Herne. Te midden van al dat moois stonden wij daar met onze tweewielers. Ons ertussen zetten? Neenee, dan dacht het publiek misschien dat WIJ de oldtimers waren!

 De tocht slingerde zich door de natuur met de gebruikelijke ups en downs. We konden genieten van een goed fiets weertje.
De fotograaf van dienst (in vast verband) kon haar hartje ophalen aan al dat moois wat deze tocht in petto had.
Zodoende konden de kapelletjes niet ontbreken.
 Even poseren, een plaatsje vrij houden, timer instellen, een kort sprintje en ...dan tellen. Ja gelukt, we staan erop. Laat mij even vermelden dat het op dat moment een echt rustpunt was. Een zéér grote groep fietsers hadden we net gekruist. Waouw, was dat even serieus opletten geblazen.
Een normale mens moet ook al eens knabbelen. Ter info: er bestaan ook andere! Een picknickplaats lag op de baan, dus het besluit was snel genomen. Toch scheen er een item te zijn dat diep nadenken nodig achtte. Het zag er wel leuk uit.
 Verder langs de Dender naar Geraardsbergen! Een ommetje maken door werken was ook eens nodig. Dat leert ons andere wegen ontdekken.
 Het alziend oog van Veerle kon niet weerstaan om dit prentje vast te leggen. Een ranke reiger te midden van "logge" koeien.
Fantastisch!
 De Gavers werd vereerd door ons bezoek. (Hm ) Het loont de moeite hier even te komen.

 En voilà in actie op het sportieve vlak dan. Is de foto scherp genoeg Veerle? compositie ok? Je haartjes uit de ogen?
Enfin ben je tevreden met wat er op de foto staat? Spui je mening maar eens.
 Hier hadden we een probleem.  "Heeft er iemand op de nummertjes gelet?"
Nee dus, dan changement de parcours. Laat ons even kijken. Gps? (= van wie?) kaart? Even rondkijken kon ook helpen. Zeker als je al in bekende contreien bent.

 En Lieve had precies ook een leuke dag. In ieder geval zag ze er gelukkig uit niet?
Ook moeder en dochter zien er top uit. oeps of is het vader? Ik zal mijn bril dan maar opzetten.


 Oei Hedwig, waarvan was je bang? Dat knuffeltje? En het keek zo lief! Of was je geschrokken van de koeien in het water? Maar deze namen een voetbadje. Dat waren propere beesten hoor.
Enfin je hebt bewezen dat je met ogen toe kon fietsen.


De Dikken van Pamel mocht vandaag niet op het appèl ontbreken. Jammer dat zijn buik een vuilbak geworden is. Waarom gebeurt dit toch?
Het mag gezegd: wie ontbrak, heeft een leuke trip en een toffe dag gemist. Wij hebben er in ieder geval ten volle van genoten.


1 opmerking:

  1. Weer eens mooi in de picture gezet Reni, je speelt met de woorden en beelden en maakt het een lust om lezen.

    BeantwoordenVerwijderen