maandag 9 mei 2016

Het tweede deel van de tocht naar Halle

Vol overgave rijden de fietsers richting "LICHT". Het einde van de tocht, Halle, is in zicht, Iedereen is er zonder problemen geraakt. Niemand heeft lek gereden . Ook bij de wandelaars zijn er geen blaren op de voeten, geen stramme spieren of verstuikte enkels. Leuk! De bezemwagen heeft geen werk gehad. Als dat niet fijn is. Zelfs een jonge man van 11 j heeft het vol gehouden. Proficiat.
 De basiliek, gebouwd in Brabantse hooggotiek, lokt vele bezoekers. We komen verschillende groepen tegen. Het mag gezegd: vele stappers leggen deze dagen heel wat kilometertjes af . In de kerk worden traditie getrouw kaarsjes aangestoken. Ook wij zoeken in onze zakken naar de nodige centjes.
Toen de bouw begon, stond de gotische Mariakapel uit 1335 er reeds. Deze kapel stond los van de voorloper van de huidige kerk. De kerk werd nooit geplunderd. Daardoor zie je nog vele kunstwerken die speciaal voor de kerk gemaakt zijn. Het bekendste is wel het Mariabeeld "de Zwarte Madonna" (+/- 1250 )
 De Zwarte Madonna staat in de maand mei letterlijk tussen de bloemen en de kaarsen.



Elke deelnemer heeft het einddoel bereikt. Dat geeft ons een fijn gevoel Er wordt gevraagd om dit volgend jaar terug te organiseren. Misschien, waarom niet, we zien wel. De fietsers zijn reeds per fiets op de terugweg terwijl de wandelaars in groepjes met de wagen terugkeren. Een geslaagde tocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten