zondag 8 mei 2016

Medevaart naar Halle op 1 mei 2016

 De dag is aangebroken. Vlug een boken eten, picknick maken, drankje in de zak en "wijlen weg". Er is al een groep heel vroeg vertrokken. Zij zullen het wel nog frisjes hebben!
Nog even wachten want we staan hier echt te vroeg. En kijk ...daar is al een eerste wandelaar. 10u we kunnen starten. De groepsfoto is genomen en nu op stap.

Een eerste halte, een drankje een hapje en een plasje. Hedwig heeft als opdracht met de "rijdende bar" rond te toeren. Dus aan dorstige laven geen gebrek. Het wordt stilaan warmer, jasjes worden uitgedaan . De groep stapt flink door. Meimaand = Mariamaand. Waar is de tijd van toen dat wij allemaal naar de kapelletjes gingen. Er wordt heel wat verteld gedurende de tocht.
 Ondertussen zijn ook de fietsers vertrokken. Oeps de groep staat er maar half op!
Glunderende gezichten zien we.
Alle banden staan stevig opgepompt, de fietsbel rinkelt goed en de sturen staan vast. Dus iedereen klaar voor de trip. Met de zon op kop gaat het vlot. Ook Lieve heeft er haar plezier in.

 Olala, een blij weerzien! De nodige nieuwtjes en vragen worden uitgewisseld. In ieder geval is iedereen blij met de uitgestippelde weg. De afspraak wordt even herhaald: stoppen in ter Loo en daar samen picknicken. Het was te verwachten dat de fietsers er al vlug gingen toekomen. AllĂ© hop met de beentjes stappers, laten we die mannen niet te lang wachten he! Eindelijk komt de tweede groep aan. De rol-Mopsen verwennen de deelnemers met een drankje, een appel en een koek. Dit wordt wel gewaardeerd.

Laat de rustpauze niet te lang duren. Anders kunnen onze spiertjes niet meer mee.Vooruit Annelies, geef het goede voorbeeld. Nog een uurtje stappen en we zijn er.
De basiliek ziet er prachtig uit! Een prachtige foto Veerle.

De wandelaars vinden nog de tijd om te poseren voor een kapelletje. D.at is een traditie (die wel al eens vergeten wordt)

 Een bezoek brengen aan de basiliek is een must. Dit gebouw verdient het om even binnen te lopen en te bewonderen. De Sint-Martinusbasiliek is een gotische kerk gewijd aan de heilige Martinus van Tours. Het is een bedevaartsoord en werd in 1946 door paus Pius XII tot basiliek verheven. De basiliek wordt ook wel de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek genoemd.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten