donderdag 2 juni 2016

De Molenroute en Wosh

Zondag 28 mei

Vandaag gaan we super actief zijn zenne. Om 9u staan de dames hier al aan de deur. Een wandeling bij Wosh wordt onze eerste activiteit.
Maar wat een weer! Regenkledij hebben we allemaal bij.
Hop de auto in en tot aan de sporthal rijden. De wandeling is een 12 km. Bertje heeft geen drinken mee. Ze dacht dat het maar 6km was. We vinden er wel een oplossing voor.
 Schijnt de zon niet, het is prima wandelweer zoals je ziet. Ondertussen zijn we aan drank geraakt met dank aan Guido en Marleen.
Ervaren wandelaars zoals we zijn, volgen we braaf het plannetje, deze keer zonder knooppunten. Geen risico van verloren lopen. De tocht wandelt doorheen Herne.


Na enkele uurtjes komen we terug bij ons startpunt = eindpunt. Het is al goed middag. Daarom verkiezen we toch naar huis te gaan en Bertje haar kriek te laten voor deze namiddag.
Eerst het thuisfront aan eten voorzien wat het ook is.
De vooruitziende vrouwen hebben de maaltijd voor zover reeds klaar gezet.
Patatjes koken, vlees bakken en groenten opwarmen.
De afwas is voor later. Nu gaat het per fiets. De verwachtingen omtrent de deelnemers ligt niet hoog. Het weer geeft een domper, er zijn verschillende activiteiten in Herne. We zullen zien.
Wij zijn in ieder geval op post. En dat wordt best gezellig.
Aan het Dominicanessenklooster zien wij ook niet zoveel van de organisatie. Een wegbeschrijving en plan liggen er ter beschikking

Aan de molen van Richard zijn heel wat geïnteresseerden. Zij kwamen wel met de wagen. Je kan er heel wat informatie krijgen in de arbeid van de molen. Nu nog wordt er actief gewerkt daar.
 Eindelijk kan Bertje haar drankje bestellen. Tot groot jolijt wordt het geen kriek maar koffie met gebak.
Even poseren voor de foto mag ook. Alle molens gaan we niet opzoeken.

Onze fietsen rollen vrolijk verder dankzij onze energie. We kweken spieren dames!
Hoe sterk is de eenzame fietser...
Maar eenzaam voelen wij ons niet.
Nu gaan we even uitblazen in de Egelantier. De rit is uitgereden. Misschien nu tijd voor een kriekje Bertje? En wat heb ik zin in een kop lekker chocolademelk en dan nog heel goed warm.
Stel je voor: ik vraag, ik krijg... en ik betaal! Prachtig. Mijn dag kan niet meer stuk.
Nu naar huis en lekker samen met ventje de avond doorbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten