donderdag 16 juni 2016

dag 3 Riemst Jalhay

Vandaag hebben we 63km gereden.
Na een heel goede nachtrust zijn we fit opgestaan. Theo en Annie hebben ons verwend met een heerlijk ontbijt. Ook onze picknick werd voorzien.  Rond 9.30 waren we vertrekkens klaar.  De tocht brengt ons naar het Albert kanaal.  Daar rijden we zonder bergen en dalen. Langs de weg bewonderen we de Mergelgrotten in Kanne.  De wind en wat regen spelen ons parten. Langs het kanaal zien we nogal bedrijvigheid met boten.
We steken het kanaal over en nadien de Maas in Visé.
Drama mijn kilometriekske werkt als het zin heeft. Martine zowel als ik hebben gekeken,gecheckt, nagedacht wat het zou kunnen zijn maar we vinden het niet. Ook Bruno geeft telefonisch raad doch zonder resultaat. Niettegenstaande ik Martine vlijtig volg, heb ik dus vandaag maar 20 km gefietst.
Vanaf Visé bracht de weg nogal verrassingen mee. Omhoog en omlaag. De start is op zeeniveau en we moeten stijgen tot 500 Als de weg het toelaat,hebben we een aanloop. Anders is het zuchten en blazen geblazen. Dan nemen we even een rustpauze. Een babbeltje met een voorbijgaande heeft dan ook plaats. Wanneer hij vraagt waar de tocht heen gaat, zeg ik parmantig Zuid Afrika. tja een mens kan zich al eens vergissen.
Van Visé naar Dalheim moeten we langs een drukke weg, niet leuk! Gelukkig zijn er ook nog rustige landwegen. We komen aan Val Dieu en nemen een rustige weg naar de abdij. Het eerste deel vandaag moesten we de weg zelf uitstippelen. Nu kunnen we ons  boekje gebruiken. De tocht is vrij zwaar. We kuchen en puffen en stampen. Het land van Herne doet ons zweten. Tot overmaat begint het te regenen. Dus een slaapplaats zoeken is de boodschap. Het wordt een camping omdat er geen B en B of gastebverblijf  te vinden is. Tent opzetten in de regen is niet leuk. Killig, moe hongerig. De tent  geraakt recht voor het serieus begint te druppelen. Nu het potje koken, eten, afwassen en ons verfrissen. Er was een school uit Nederland op meerdaagse. Zij boden ons een warm tasje thee aan. Leuk, even keuvelen , het lawaai van die groep kinderen aanhoren, luisteren naar hun gezang bracht een leuke attractie.
Rond 22u30 gaan we slapen. Alle tot morgen,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten