zaterdag 25 juni 2016

Lunéville - Darney 87km dag 11 donderdag 24/6

Ze voorspellen heel warm weer vandaag. Daarom vertrekken we vroeg. Om onze bagage op de fiets te krijgen, klimmen we verschillende keren de trap op en af. In het hotel " Les  Page " sliepen we op de 2de verdieping, dus...en ik neem geen lift.
Bij de bakker een koekje halen en op weg.
Nu verlaten we het departement van de Meurthe en Mouselle om het departement van de Vogezen binnen te rijden.
Het blijft maar op en af gaan precies meer op dan af. Onze rustpauzes zijn ook veel meer dan anders. Het is te warm!  En drinken,  Enkele algemene zichten worden vereeuwigd gedurende deze pauzes. Omdat de pedaal aan de fiets van Martine op onze zenuwen werkt met zijn muziekje,  springen we in Charmes de Leclerc binnen om deze te vernieuwen. In Gircourt-lès-Vièviĺle zoeken we een schaduwrijke plek om te picknicken.  Niet te doen die hitte! En het blijft maar stijgen,  gevolg : afstappen.

Onderweg wordt er al eens iets achter gelaten.  In Bainville -aux-Saules vullen we de flessen aan het kerkhof.  Het is te warm. Aan "La Mairie" vragen we waar we een cafeetje kunnen vinden. 
De dame is zo vriendelijk om rond te bellen maar alles is toe of bestaat niet meer. Met andere woorden : doorrijden naar Darney. Tussen Bainville -aux-Saules en Darney zijn de pauzes veelvuldig. In Jésonville gaan we over de grote Franse waterscheiding. Het regenwater stroomt via beken en rivieren naar de Meuse of Moselle en komt via ons land in de Noordzee. Voorbij de top in Jésonville vindt het water zijn einde in de Middellandse Zee  via de Rhenen. Darney : onze weg loopt stilaan weer door de bossen.  Hier loopt de nog kleine Saone.
De camping is heel vlug gevonden maar ligt er verlaten bij op 1 tent na.we nemen direct beslag op het prieeltje dat in een mum van een tijd helemaalvol ligt. Er is warm water, het is er proper wat moeten we nog meer? 
Pierke Metris heeft de ganse dag gewerkt, allé ik verschiet ervan. Even uitblazen en we kunnen aan het avondeten beginnen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten