woensdag 22 juni 2016

Chateau -Salins -- Lunéville 41km

Na een "stevig frans ontbijt " een stuk frans brood met confituur, vertrekken we richting Chambrey in gezelschap van een nog bewolkte hemel. Zonder noemenswaardige problemen bereiken we Bézange la Grande.  Klimwerk kon niet ontbreken.  Net voor Hoéville en een stijging van 8% over 1 km bereiken we een uitkijkpunt.
Van hieruit zijn de Vogezen te zien. 
Aan het water in Maixe nemen we deze keer een lange middagpauze om te picknicken. Na nog een hoop klimwerk een loden zon bereiken we Lunéville 
Gelukkig was onze reservatie correct geregistreerd hier. Om toch wat cultuur op te snuiven, nemen we hier even de tijd om de oude stad te bezoeken. 
Het  "Chateau de Lunéville " is een echt groot gebouw met een mooie tuin.
Ook de Sint-Jakobskerk weet ons te boeien waar we een kaarsje doen branden voor allen die het nodig hebben. De Synagoge vinden werd een zoektocht. Met de hulp van Bernard, kaart en onze logica lukte het wel. Ondertussen is onze elektronica wat aangepast.  Foto's kunnen we allebei trekken maar om op de blog te krijgen, is niet simpel.
Morgen willen we vroeg uit de veren want ze voorspellen heel warm weer.  Als het ons lukt, hopen we  Darney te bereiken.

1 opmerking:

  1. Dat ziet er mooi uit. Hopelijk is het niet té warm, en ook niet té regenachtig!
    Groetjes,
    Julie

    BeantwoordenVerwijderen