zaterdag 25 juni 2016

Darney - Scey-sur-Saone 69km

Dag 12 vrijdag 25 juni
Voor 8u zijn we op de baan. De camping was extreem kostelijk : niemand is komen opdagen om onze aanwezigheid te noteren.  Onze eerste foto is ook vastgelegd: een verbroedering met Tsjechië met een standbeeld vereeuwigd.
Stilaan krijgen mijn benen de juiste kleuren om toegelaten te worden in het leger : van zwart, blauw naar groen en geel.
De bakker in Attigny is waarschijnlijk met pensioen want hij is weg.
De weg leidt ons weinig door bossen, meestal open banen.  En de zon is al vroeg van de partij.  Het zal wel warm worden.
In Attigny kunnen we wel een oud wassalon bewonderen. In Passavant vinden we eindelijk een bakker?  Ook gaan we hier over de nog niet zo brede Saone.
Contréglise toonde ons een mooi kerkpleintje in de schaduw.  Tijd dus voor de picknik.
En nog steeds zijn het klimmen en dalen van de partij. Dat brengt ons naar Port-sur-Saone,  een zeer druk stadje. We rijden  er niet zo graag. Doch de hitte verplicht ons even te rusten.
Om onze weg te vervolgen rijden we over 3 bruggen vooraleer we een rustige baan kunnen nemen. De zon als achtervolgt ons. Martine" bronzeert" terwijl ik " rougeer"
We rijden via het jaagpad langs de Saone. Eindelijk komen we in Scey-sur-Saone aan. De bewolking neemt nu wel toe.
We blijven  er de moed inhouden maar het is zwaarder dan gedacht. Ook het weer zit ons niet meer.  Nu ben ik toch wel wat moet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten