dinsdag 14 juni 2016

Dag 2: Vlaanderen fietsroute deel 2

Bierbeek - Riemst 87 km

Zoals gewoonlijk zijn we weer op tijd wakker. Martine heeft geen last gehad van haar gsnur, ik iets meer!
Even verfrissen, orde scheppen in de kamer en dan naar de eetzaal. Daar wacht ons een stevig ontbijt dat we met plezier nuttigen. Zoals bij de  vooruitziende vrouwen voorzien we ons van het nodige voor de dag.Vlug en veel eten is niet meer aan ons besteed!
Alles wordt ingepakt, terug in zakken gedropt en voilà, vertrekkens-klaar. Het weer valt best mee. Geen regen te bespeuren, ook nog geen wolken te zien.
De tocht verloopt rustig. De chemo en stralen hebben de voorbije maanden (jaren) ons lichaam behandeld. Nu zetten wij ons beste beentje voor om het verder volledig in orde te krijgen. Aan onze inzet zal het niet ontbreken.  
 Op de middag vinden we een bank om onze bokes binnen te werken. Een selfie mag niet ontbreken.
 Niet zo goed gelukt maar we zijn nog leerlingen op dat gebied.
In de middle of now-where zien we daar een Maria-kapelletje. Een foto nemen dringt zich op.
 De ganse dag rijden we in de zon. Of dat deugt doet zeg. Eens op kop, dan weer de laatste, af en tijd is wiebelen en ook glijden op het slijk van gisteren, zo fietsen we de ganse dag.
Indien je het niet zou weten: hier zijn ook nogal "bergen en dalen" met de nadruk op "bergen". En puffen, zweten, en klagen! Waar zijn we weer eens aan begonnen. Tot nu toe zijn we geen enkele van de fiets gestapt.
 In Tongeren aangekomen, besluiten we even goed uit te rusten. Het is al 16u30! Een terrasje doen en genieten, zo hebben onze mannen ons toch gezegd. We volgen braaf hun raad op. Santé.
Tongeren heeft ook heel wat bezienswaardigheden. Ook soms zo'n rare vogel met een deksel op haar hoofd. Een echte bezienswaardigheid.

Het wordt tijd om onze gastheer en gastvrouw te verwittigen dat we op komst zijn. De plannetjes van de fietsroute verdwijnen en we laten "Bernard" werken. De kortste weg naar Riemst wordt hem gevraagd. Martine volgt vlijtig de gps en onze aankomst is hartverwarmend.Annie heeft een gans diner voor ons klaar gestoomd. Theo haalt een fles wijn boven.
Deze avond slapen we nog in een bed. Het zal de laatste keer zijn. Morgen zullen we uitzien naar een camping waarschijnlijk. Een zware tocht voor de boeg.

7 opmerkingen:

  1. Een heel merkwaardige vogel is dat!
    Het goede nieuws is dat jullie binnenkort het druilerige Belgische weer inruilen voor de Franse zonnestralen (met een beetje geluk dan toch). Masseer de beentjes goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Paul Ferdinand15 juni 2016 om 12:22

    Leuk om te lezen en te zien dat het plezant is. Zo houden, ook al is de rit van vandaag wellicht zwaarder want vanuit Riemst richting Luxemburg is het wel wat 'heuvelachtiger'. Nog veel leute en plezant afzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Al twee knappe prestaties!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik weet zeker dat je het gaat halen ... Niet echt een dead-line op zetten, hé ...Ik ben een fan en ben fier op mijn madam ... Kusje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Om hoog en om laag... Oh ik doe het zo graag, we fietsen vandaag! David.

    BeantwoordenVerwijderen