dinsdag 28 juni 2016

Chagny - Palinges 65KM

Na een goede en vooral droge nachtrust begint de dagelijkse ochtend

routine. Onze buurvrouw is reeds weg en het is nog maar 7u15.ook. Gepakt en gezakt gaan we naar het terras van de camping voor ons ontbijt.  Nu beter opletten want de melk is de voorbije dagen al twee keer over gekookt.  De eerste etappe gaat langs Canal de Dheune. In Ecuisses lag een heel mooi huis " Boulangerie " te pronken aan de overkant evenals een overdekte markt.
 

Na de middag rijden we naast Canal d Centre.  We passeren vele sluizen en op een bepaald ogenblik waren ze veranderd van richting, ongemerkt.
Onderweg komen we wel vele monumenten tegen. We stoppen er niet altijd voor maar het is wel mooi bij het voorbij rijden. 

Palinges is onze stopplaats geworden.  Een mooie camping waar maar enkele toeristen staan.   En we hebben geluk : we mogen onze kleren wassen in de machine. Gretig maken we er  gebruik van.  Terug in nette kleren verder fietsen is een leuke verrassing. 
Deze avond maakt de kokkin spaghetti met Bolognaise saus. 
Nog wat voorbereiden voor morgen en de dag zit erop. 

3 opmerkingen:

  1. Mireille en Georges28 juni 2016 om 21:41

    Als we goed opgeteld hebben is de kaap van (de eerste) 1.00O Km nu overschreden. Proficiat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Al veel km gereden hopelijk blijven de muggen nu wat op afstand en vergezeld het zonnetje jullie en blijft het nieuwe tentje jullie s'nachts droog houden proficiat gewenst aan de twee moedige fietsers groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag juf Reni en Martine, wij wensen jullie veel succes
    Groetjes vanuit herfelingen.
    Isabel, Loes, roos, sien

    BeantwoordenVerwijderen